Confidenţialitate

Vrancea: Atenția la ce tigăi cumpărați din magazine (FOTO)

Mare atenție când primiți invitații să faceți analize gratuite în cadrul unor întâlniri publice. Puteți ajunge să cumpărați oale sau tigăi așa-zis minune la prețuri de 10 sau chiar 15 ori mai mari decât cel de achiziție. Este avertismentul polițiștilor din Vrancea, care au anchetat un tip de înșelăciune, în care victimele sunt în mare parte persoanele în vârstă.

O societate comercială au fost amendată cu 2000 de lei de polițiști, după ce a vândut tigăi, oale la prețuri exorbitante. Verificările au început după ce mai multe persoane au reclamat că părinții lor au cumpărat astfel de produse pentru gătit.

Un pensionar, de pildă, a plătit 6000 de lei pentru două seturi de oale care în realitate nu ar fi costat decât cel mult 600 de lei. Totul a început cu o invitație la un restaurant din Focșani, unde mai multe persoane au ajuns după ce au fost invitate, telefonic, să facă un set de analize gratuite cu un aparat minune.

Întâlnirea s-a transformat într-o prezentare de produse, cu ajutorul cărora se poate găti sănătos. Polițiștii au descoperit că produsele respective erau cumpărate de firma organizatoare a prezentărilor la prețuri de 10 și chiar 15 ori mai mici decât cele de vânzare. Pe lângă amenda aplicată,  polițiștii au confiscat produse în valoare de 100.000 de lei.

Verificări au făcut și inspectorii OPC, care au aplicat o amendă în valoare de 10 mii de lei.