VRANCEA: Angajați ai Primăriei Panciu, inclusiv viceprimarul, depistați cu coronavirus | AUDIO

Coronavirusul a închis o primărie din județul Vrancea. Este vorba despre primăria orașului Panciu, închisă de până luni pentru dezinfecție generală, după ce viceprimarul și doi angajați au fost diagnosticați cu COVID-19.

Nici după dezinfecție situația din instituție nu va fi prea bună, mai ales că mai mulți funcționari se află în izolare la domiciliu. Claudia Toader:

Viceprimarul din Panciu, Dumitru Huzum, a început să se simtă rău săptămâna trecută. Pentru că avea simptome respiratorii, el a decis ca preventiv să stea acasă. A fost testat, iar zilele trecute a primit și rezultatul testului pentru coronavirus, care a ieșit pozitiv.

Viceprimarul a fost internat la Spitalul Județean Focșani, în secția infecțioase, starea sa fiind relativ bună, potrivit unor surse medicale.

Alți doi angajați din primărie, cu care viceprimarul intrase în contact inainte de a decide să stea acasă au fost la rîndul lor diangosticați cu COVID-19, iar mai mulți funcționari sunt izolați la domiciliu.

Din cauza confirmării celor 3 cazuri de infecție cu coronavirus, primăria a fost închisă începând de astăzi și așa va rămâne până luni, timp în care se va face o dezinfecție generală. Nici la redeschidere însă instituția nu va funcționa așa cum trebuie.

Pe de o parte va avea personal insuficient, dată fiind izolarea unora dintre angajați. Pe de altă parte, la conducere nu se va afla nimeni.

În ultimele luni, viceprimarul a fost cel care a condus primăria, după ce primarul Iulian Nica a ajuns în atenția procurorilor și a fost arestat preventiv. În prezent, el este cercetat sub control judiciar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS