Confidenţialitate

Vrancea: 4 persoane, salvate după ce s-au rătăcit cu mașina pe munte urmând instrucţiunile GPS-ului

Patru persoane, printre care şi o gravidă, au fost salvate de poliţişti după ce s-au rătăcit cu maşina urmând instrucţiunile GPS-ului pentru a ajunge la o cabană din comuna Dumitreşti, a informat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea.

“După ce au realizat că nu mai pot înainta întrucât au rămas blocate în noroi, au sunat la 112, în jurul orei 23,30. În ajutorul celor două femei, dintre care una însărcinată, şi doi bărbaţi, cu vârste între 23 şi 34 de ani, au venit poliţişti ai Secţiei 2 Poliţie Rurală Gugeşti, reprezentanţi Salvamont, SVSU, dar şi voluntari”, a precizat IPJ.

Temperatura scăzută, precipitaţiile, zona cu grad de risc privind animalele sălbatice, dar şi faptul că deplasarea s-a făcut pe jos circa doi kilometru, au făcut ca misiunea echipei de salvare să se încheie la aproximativ trei ore după ce autoturismul a fost găsit în extravilanul comunei Gura Caliţei, la circa trei kilometri de satul Dealul Lung.

Cele patru persoane au fost preluate de către poliţişti şi un echipaj Salvamont, întrucât autoturismul a suferit defecţiuni la sistemul de ambreiaj.

Poliţiştii sfătuiesc cetăţenii să nu folosească GPS-ul în afara drumurilor asfaltate, să nu se încreadă sută la sută în acesta, deoarece poate fi neactualizat sau poate avea erori în condiţiile unei configuraţii satelitare proaste, să citească indicatoarele rutiere şi să ia în consideraţie marcajele de restricţionare sau avertizare, care sunt mult mai actuale decât platforma pe care lucrează GPS.