Confidenţialitate

Votul pentru numirea lui Toni Greblă la șefia Autorității Electorale Permanente a fost amânat, la solicitarea PNL. Miza, alegerile din 2024

Amânare în cazul noului șef al Autorității Electorale Permanente. PSD l-a propus pe Toni Greblă, actualul prefect al Capitalei. PNL vrea însă o renegociere a conducerii instituției.

Votul în Parlament pentru numirea lui Toni Greblă la șefia Autorității Electorale Permanente a fost amânat cu două săptămâni. PNL a cerut asta.

Surse parlamentare citate de HotNews.ro spun că premierul Nicolae Ciucă i-ar fi solicitat lui Marcel Ciolacu amânarea procedurii parlamentare pentru a se renegocia funcțiile din conducerea AEP.

Greblă a fost propus de PSD după demisia lui Alexandru Mitulețu Buică, acuzat că și-a angajat cumnata la AEP.

PNL ar fi nemulțumit acum că Buică rămâne în conducerea instituției ca secretar general. Asta după ce în 2018 a dat concurs pentru această funcție și l-a câștigat.

Ulterior, a fost numit președinte și s-a suspendat vechea funcție. Iar liberalii susțin că social-democrații au făcut o „șmecherie” și i-au permis lui Mitulețu Buică să-și reia funcția de secretar general pentru a deține controlul instituției.

Ce vrea acum PNL e retragerea lui Mitulețu Buică și organizarea unui nou concurs.

Miza o reprezintă alegerile din 2024. Autoritatea Electorală Permanentă e instituția care se ocupă de organizarea acestora.

Foto: Inquam Photos / Adrian Neagoe

Citește și: Moțiune simplă la adresa ministrului Muncii. Ludovic Orban: „E mai preocupat de doamnele din PSD decât de soarta pensionarilor” | AUDIO