Confidenţialitate

Moțiune simplă la adresa ministrului Muncii. Ludovic Orban: „E mai preocupat de doamnele din PSD decât de soarta pensionarilor” | AUDIO

Deputaţii USR şi de la Forţa Dreptei au depus la Camera Deputaţilor o moţiune simplă care îl vizează pe ministrul Muncii. Moțiunea a fost numită „Marius Budăi – ministrul salvării pensiilor speciale”. Este o ironie a opoziției, după ce experții Băncii Mondiale au transmis că proiectul care ar trebui să taie pensiile speciale doar le prelungește pentru anumite categorii.

Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier:

„Este important ca ministrul Muncii, care prin 2020 promitea creșterea punctului de pensie cu 40%, care s-a angajat când a venit la guvernare că va crește punctul de pensie conform unui grafic care nu mai are nicio legătură cu realitatea, că ministrul Muncii care promitea recalcularea pensiilor care trebuie făcută până în 1 septembrie 2023, eu cred că trebuie să vină să dea seamă pentru gravele nerealizări și pentru faptul că este mai preocupat de doamnele din PSD decât de soarta pensionarilor, de soarta celor care sunt fără loc de muncă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Să amintim: ministrul Muncii, care coordonează reforma pensiilor speciale, așteaptă răspunsul final al Băncii Mondiale, care acordă consultanță României în acest caz, după ce proiectul deja întocmit a fost criticat de experți.

Între timp, USR le-a cerut deputaților PSD și PNL discutarea proiectului prin care se reduc taxele pe muncă.

Parlamentarii USR spun că au de mult acest proiect și că ar conține exact promisiunile guvernanților: taxele pe salarii ar trebui reduse.

Deputata USR Cristina Prună:

„Să introducem astăzi pe ordinea de zi proiectul de reducere a taxelor pe muncă. Ați spus la nivel declarativ, pe rând, că taxele pe salarii în România sunt foarte mari, noi avem un proiect pe circuit care exact asta face: reduce taxele pe muncă, mai ales pe salariile mici. Am propus ca o sumă din salariul fiecărui angajat din România să fie scutită de taxe, e un proiect extrem de bun care, în contextul acesta al scumpirilor ar face efectiv un munte de bine pentru toți oamenii care muncesc în această țară.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nicio surpriză: propunerea USR a fost respinsă. De aici, s-a ajuns foarte ușor la circ în Parlamentul României.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Să amintim: coaliția de guvernare a transmis de mai multe ori că ar trebui scăzute taxele pe muncă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Discursul lui Vladimir Putin, la un an de la invazia în Ucraina: „Ei sunt cei vinovați pentru război, noi folosim forța pentru a-l opri”