Votul de învestire a Guvernului s-a încheiat la Senat

Votul de învestire a Guvernului Orban s-a încheiat la Senat, fiind înregistrate 78 de voturi. Doar patru senatori liberali din totalul celor 31 au fost, însă, prezenți la vot, relatează Mediafax.

Potrivit situației prezentate de grupul de comunicare al PNL, după încheierea votului la Senat, au fost înregistrate 59 de voturi din partea PSD, 11 voturi ale USR, patru voturi ale senatorilor UDMR și doar patru voturi ale liberalilor. În total, 78 de senatori au fost prezenți la vot, din totalul celor 136.

Votul continuă la Camera Deputaților, până la ora 17.00.

Până la această oră, au fost exprimare, în total, 243 de voturi ale parlamentarilor, astfel că există cvorum pentru învestirea Guvernului.

Pentru a fi învestit, însă, executivul Orban are nevoie de 233 de voturi “pentru”.

Miniștri desemnați au fost audiați în sâmbătă dimineață.

Violeta Alexandru, Costel Alexe, Victor Costache și Adrian Oros sunt printre liberalii care au primit aviz negativ în comisiile de specialitate.

PSD, UDMR, USR și PMP au anunțat că votează pentru acordarea încrederii cabinetului Orban, în contextul crizei generate de noul coronavirus.

Până în prezent, în România au fost confirmate 97 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cele mai multe în Bucureşti (31).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS