VOT acum în Parlament: Trece sau nu Guvernul Orban? (VIDEO)

Vot chiar în aceste momente în plenul reunit al Parlamentului. Pentru a putea fi învestit, cabinetul Orban are nevoie de cel puțin 233 de voturi.

UPDATE 16:50: Votul s-a încheiat. Urmează numărătoarea.

UPDATE ora 16:28 Florin Roman a anunțat că sunt 241 de parlamentari prezenți. Senatorul PSD de Dolj Eugen Gioancă a votat, în plenul reunit de luni al Parlamentului, pentru învestirea Guvernului condus de Ludovic Orban. Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Liviu Ioan Balint și Florea Damian (ProRomânia) au votat pentru învestire.

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat în plenul Parlamentului, că România trebuie să înceapă un drum nou, al construcției și al așezării pe traiectoria euroatlantică. El a mulțumit parlamentarilor prezenți în sală și a afirmat că PSD și Pro România arată dezinteresul față de români.

„Venim după o moțiune care a pus capăt unei guvernări care a făcut mult rău României. Trebuie să trecem de acest moment și să începem un drum nou, al construcției, al luării dialogului interinstituțional și între puterile statului, un drum care să așeze România pe traiectoria euroatlantică. (…) Acest Guvern este cu siguranță un Guvern cu mandat limitat. Durata maximă a exercitării este de un an de zile. Practic tot ceea ce am inclus în programul de guvernare pleacă de la această constrângere. Avem de luat măsuri urgente, care nu pot fi luate decât de un Guvern legitim. Uitați-vă ce se întâmplă cu blocarea celor peste 100 de mineri. Oamenii își pun în pericol viața”, a spus Ludovic Orban.

Premierul desemnat a mulțumit parlamentarilor prezenți în sală și a susținut că PSD și Pro România, prin boicotarea ședinței, arată dezinteresul față de România.

Urmărește acum votul din plenul reunit al Parlamentului:

Pentru a putea fi învestit, cabinetul are nevoie de cel puțin 233 de voturi.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS