Confidenţialitate

Vor rămâne parlamentarii fără pensii speciale?

Parlamentarii ar putea rămâne fără pensii speciale iar maternitățile ar putea fi obligate să asigure părinților sau tutorelui legal instruire post-natală.

Cel puțin așa prevăd mai multe proiecte adoptate miercuri tacit de Senat, dar care vor merge mai departe la Camera Deputaților pentru un vot final.

Unul dintre Proiectele adoptate tacit de Senat se referă la posibilitatea de a anula pensiile speciale ale mai multor reprezentanți, precum, Avocatului Poporului, deputați, senatori și diplomați dar și ale personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești.

Un alt proiect adoptat ar putea obliga maternităţile să asigure instruire post-natală pentru părinţi sau tutori legal cu privire la Sindromul Copilului Scuturat, transportul auto pentru sugari sau schema de vaccinare a acestora.

Cheltuielile pentru personalul care va face vor fi asigurate prin bugetul Ministerului Sănătăţii, care va fi suplimentat cu sumele necesare.

În fine, a fost adoptată tacit și o propunere legislativă iniţiată de parlamentari UDMR, potrivit căreia cetăţenii români aparţinând minorităţilor naţionale au dreptul să se exprime în limba maternă în faţa instanţelor de judecată.

În acest caz, instanţa va folosi un traducător autorizat, care va fi plătit din fondurile Ministerului Justiţiei, conform proiectului.

Camera Deputaţilor este for legislativ decizional pentru toate aceste proiecte de act normativ.