Confidenţialitate

Volumul de lucru pentru firmele de transport s-a dublat de la declanșarea epidemiei | AUDIO

În această perioadă, șoferii sunt printre cei mai solicitați angajați. Potrivit mai multor patroni de firme de transport consultați de Europa FM, numărul curselor interne efectuate este dublu față de dinainte de amplificarea epidemiei de coronavirus.

Activitatea de acum este la fel de intensă ca de Crăciun.

Iar în Europa, traficul pe autostrăzi s-a redus considerabil, după cum i-a spus colegei noastre Anca Grădinaru un șofer român care zilele acestea transportă marfă între Germania și Luxemburg.

Petrișor Șoldănescu transportă zilele acestea marfă în centrul Europei. El spune că în ultimele zile traficul s-a redus considerabil, însă în unele vămi, din cauza verificarilor, șoferii au de așteptat până la câteva ore.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La firmele de transport, șoferii primesc dezinfectanți și sunt puși să declare pe proprie răspundere din ce zonă a Europei vin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce privește activitatea de transport din România, aceasta s-a dublat, ne-au povestit mai mulți patroni din sudul țării. Se cară în special făină de porumb și de grâu și alte alimente neperisabile.

Transportatorii sunt lăsați acum să lucreze 11 ore pe zi în loc de nouă.

Cât privește creșterea prețurilor la unele alimente, în anumite magazine, transportatorii neagă că ei ar fi cerut mai mulți bani.

Contractele sunt făcute pe câte un an și permit creșterea prețului pentru transport doar dacă se majorează prețul motorinei, spun transportatorii care au acceptat să ne vorbească.

Acum, prețul motorinei a scăzut.