Confidenţialitate

De ce cucerirea Donbasului este una dintre țintele cele mai mari ale Rusiei. Kremlinul a dezvăluit obiectivul luptelor din estul Ucrainei

Cucerirea Donbasului este una dintre principalele ținte ale rușilor, în ceea ce ei numesc etapa a doua a „operațiunii militare speciale” din Ucraina. Rusia a dezvăluit obiectivele luptelor crâncene care se dau în aceste zile în estul Ucrainei. 

Controlul deplin în sudul Ucrainei va permite Rusiei crearea unui coridor terestru către Crimeea, anexată în 2014, dar și către Transnistria, a declarat comandantul adjunct al Districtului Militar Central citat de agenția de presă rusă TASS.

Acesta a spus că sarcina armatei este și cucerirea totală a Donbasului.

Rustam Minnekaev afirmă că aramata rusă este superioară celei ucrainene și susține că Rusia nu a suferit nicio pierdere în timpul luptelor.

Totuși, o publicație pro-Kremlin a transmis, se pare din greșeală, un bilanț al Ministerului Apărării din Rusia, potrivit căruia peste 13.400 de soldați ruși au murit de la începutul războiului, iar 7.000 sunt dați dispăruți.

Între timp, postările de pe conturile de Twitter și Instagram care dezvăluiau numărul real al victimelor au fost șterse. Nu înainte însă de a fi salvate de utilizatorii celor două rețele sociale, astfel că acum acestea au devenit virale.