Confidenţialitate

Volodimir Zelenski, rănit într-un accident de mașină. Un șofer a intrat în coloana prezidențială

Președintele Ucrainei a fost rănit miercuri seară, într-un accident de mașină. Potrivit purtătorului de cuvânt al Administrației Prezidențiale de la Kiev, Volodimir Zelenski nu are răni grave. Accidentul a avut loc în capitala Ucrainei, când președintele se întorcea din regiunea Harkov, tocmai eliberată de sub ocupația rușilor.

Accidentul a fost produs de un șofer care a intrat în coloana prezidențială. Șoferul a lovit o motocicletă și mașina președintelui.

Volodimir Zelenski nu a fost rănit grav, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui, după ce medicul președintelui, aflat în coloană, l-a examinat pe șeful statului. “Președintele a fost examinat de un medic, nu au fost găsite răni grave”, a spus el, adăugând că accidentul va fi investigat.

În schimb, șoferul care intrat în coloană a avut nevoie de intervenția medicilor de pe ambulață.

Președintele Zelenski se întorcea de la Izium, oraș reședință de raion din regiunea Harkov, tocmai eliberat de sub ocupația rusă.

Aici, in timpul susținerii unui discurs, președintele Zelenski s-a oprit preț de câteva secunde, după ce în depărtare, la câțiva km, a avut loc o explozie.

La revenirea la Palatul Prezidențial, Zelenski a declarat că ce a văzut în Harkov arată că rușii nu au fost în stare decât să producă teroare și genocid în cele 5 luni de ocupație.

În 5 zile de lupte, armata Ucrainei a eliberat în Karkov 400 de localități, întinse pe 110 km.

Acum, cei 150.000 de ucraineni rămași în regiune au nevoie de aprovizionare cu apă, hrană și căldură. Miercuri, rușii au bombardat un baraj de pe râul Krîvîi în încercarea de a inunda mai multe localități.

Este orașul natal al lui Volodimir Zelenski.

Președintele a declarat că facilitățile hidrotehnice nu prezentau niciun interes militar.

Citește și: Kievul, „dezamăgit” că Germania nu-i trimite vehicule de luptă. Olaf Scholz i-a cerut lui Vladimir Putin să retragă armata din Ucraina

Sursa foto: Facebook / Volodimir Zelenski