Confidenţialitate

Volodimir Zelenski merge în Marea Britanie. Se va întâlni cu premierul Regatului Unit și cu soldații ucraineni care se antrenează acolo

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, merge miercuri în Marea Britanie, în prima sa vizită în Regatul Unit de când Rusia a invadat țara vecină, acum aproape un an.

Zelenski vizitează Marea Britanie, miercuri, potrivit BBC.

Liderul de la Kiev va avea o întâlnire oficială cu premierul britanic Rishi Sunak, potrivit biroului de presă al prim-ministrului.

Volodimir Zelenski va vizita și trupele ucrainene care se antrenează în Regatul Unit și se va adresa și parlamentului britanic, potrivit aceleiași surse.

Guvernul britanic și-a anunțat intenția de a suplimenta ajutorul militar oferit Ucrainei, inclusiv prin detașarea de personal. Marea Britanie promite, printre altele, și echipament militar în plus, pentru a ajuta Ucraina în respingerea trupelor ruse de pe teritoriul său.

„Vizita președintelui Zelenski în Marea Britanie reprezintă o dovadă a curajului arătat de țara sa, de luptă și determinare, dar și o dovadă a prieteniei neîntrerupte dintre statele noastre”, a declarat premierul Regatului Unit, Rishi Sunak.

În luna decembrie, Volodimir Zelenski a vizitat și Statele Unite ale Americii.

Citește și: Sprijin pentru Ucraina: UE va antrena încă 15.000 de soldați și oferă 500 de milioane de euro pentru achiziția de armament