Confidenţialitate

Volodimir Zelenski la Bruxelles: Avem nevoie de avioane de vânătoare pentru a face față Rusiei | AUDIO

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut liderilor europeni reuniți la Bruxelles avioane de vânătoare pentru a face față atacurilor Rusiei. Liderul de la Kiev a participat la summitul extraordinar al Consiliului European de la Bruxelles, după un tur de forță făcut ieri la Londra și Paris.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Volodimir Zelenski: Avem nevoie de mai mult sprijin militar – inclusiv avioane de vânătoare

Volodimir Zelenski a fost primit cu aplauze de cei 27 de șefi de state și de guverne din UE. El le-a transmis liderilor europeni că Rusia este pe cale să se mobilizeze suplimentar și a cerut mai mult sprijin militar, inclusiv avioane de vânătoare.

Charles Michel: UE trebuie să sprijine Ucraina cu tot ce poate înainte de ofensiva masivă

Președintele Consiliului European, Charles Michel a subliniat că Uniunea trebuie să transmită Ucrainei sprijin maximal înainte de debutul ofensivei masive care se așteaptă în perioada următoare din partea Rusiei.

Ursula von der Leyen: Se discută despre înființarea unui tribunal de judecată a crimelor comise de Rusia în Ucraina

La rândul său, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a precizat că în prezent au loc discuții despre înființarea unui tribunal care să judece crimele comise de Rusia în Ucraina. Șefa executivului european a anunțat și un nou pachet de sancțiuni pentru Rusia, al zecelea de la debutul invaziei.

După participarea la sesiunea de deschidere a Consiliuluii European, Volodimir Zelenski a avut ulterior o serie de întrevederi bilaterale cu liderii europeni.

Din primul grup care s-a întâlnit cu liderul de la Kiev a făcut parte și președintele Klaus Iohannis, alături de liderii din Suedia, Polonia, Olanda, Italia și Spania.

Sursa foto: Twitter / European Commission

Citește și: Volodimir Zelenski, discurs la Bruxelles: Rusia nu atacă doar Ucraina, Rusia atacă modelul european de a trăi. Avem nevoie de mai multe arme | VIDEO