Confidenţialitate

Volodimir Zelenski, discurs la Bruxelles: Rusia nu atacă doar Ucraina, Rusia atacă modelul european de a trăi. Avem nevoie de mai multe arme | VIDEO

Ucraina va fi membră a Uniunii Europene – este mesajul transmis azi de președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Bruxelles. Acesta a vorbit în fața europarlamentarilor cărora le-a mulțumit pentru sprijinul fără precedent acordat țării sale și a cerut armament suplimentar pentru a câștiga războiul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O ocazie istorică, a numit președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, vizita președintelui Volodimir Zelenski la Bruxelles. Aceasta a amintit de faptul că în ciuda războiului, Ucraina a continuat să exporte grâne.

Roberta Metsola: Statele europene trebuie să ofere sistemele și avioanele de care aveți nevoie

„Înțelegem că nu luptați doar pentru Ucraina, luptați pentru Europa”, a continuat Metsola care a amintit de ajutorul pe care instituțiile europene l-au trimis Kievului pentru a câștiga războiul.

„Statele europene trebuie să decidă repede asupra următorului pas, să ofere sistemele și avioanele de care aveți nevoie”, a continuat președinta Parlamentului European.

Volodimir Zelenski: „Rusia nu atacă doar Ucraina, Rusia atacă modelul european de a trăi”

Președintele Ucrainei a ajuns la Bruxelles pentru a cere Europei mai multe arme care să ajute ucrainenii să câștige lupta pentru a-și păstra granițele intacte.

„Rusia nu atacă doar Ucraina, Rusia atacă modelul european de a trăi. Europa se curăță de influența coruptă a oligarhilor ruși” a mai spus Volodimir Zelenski la finalul discursului său. A fost ovaționat în picioare de europarlamentari minute bune.

Președintele Ucrainei a avut o întâlnire cu președintele Franței și cu cancelarul Germaniei miercuri seara

Președintele Ucrainei s-a întâlnit miercuri seara și cu președintele Franței, Emmanuel Macron dar și cu cancelarul german Olaf Scholz. Vizita de la Paris a fost criticată de șefa guvernului italian, Giorgia Meloni, care spune că invitația este una neadecvată.

Kremlinul amenință că vor exista consecințe pentru ucraineni dacă Marea Britanie și alte țări vestice vot trimite avioane de luptă Kievului. Azi, Emmanuel Macron a susținut că discuțiile de aseară nu au vizat trimiterea de avioane de luptă Ucrainei.

Sursa foto: Twitter / European Commission

Citește și: Zelenski, în Parlamentul European: „Europa se curăță de influența coruptă a oligarhilor ruși. Ucraina va fi membră a UE”