Confidenţialitate

Volodimir Zelenski, intervenție la Grammy: „Muzicienii noştri nu se îmbracă de gală, luptă pentru a apăra libertatea de a putea iubi, a trăi” | VIDEO

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a intervenit la Gala Premiilor Grammy, cu un mesaj înregistrat. El a cerut artiştilor prezenţi să nu tacă în faţa invaziei ruse, pentru că, a spus liderul de Kiev, nu există nimic care să se opună mai mult războiului decât muzica.

”Ne apărăm libertatea de a trăi, de a râde, de a iubi, de a ne face auziți”, a spus  Volodimir Zelensky în materialul video redat la premiile Grammy.

„Pe pâmântul nostru ne luptăm cu Rusia care aduce tăcere îngrozitoare cu bombele sale: tăcerea morții. Umpleți tăcerea. Umpleți tăcerea cu muzica noastră, pentru a spune povestea noastră”, a mai adăugat președintele ucrainean.

Scena premiilor Grammy s-a luminat în albastru şi galben, culorile steagului ucrainean, în timp ce pe ecrane au fost proiectate imagini ale războiului.

„Muzicienii noştri nu se îmbracă de gală, au fost nevoiţi să iasă să lupte pentru a apăra libertatea de a putea iubi, a trăi şi a face ca muzica să fie ascultată”, a mai spus Zelenski.

Intervenţia sa a fost urmată de un recital al artistului John Legend, care a interpretat la pian balada “Free” (Liber), alături de o poetă ucraineană din regiunea Donbas care a reuşit să fugă din ţară în urmă cu câteva zile.

Intervenția lui Zelensky la premiile Grammy vine după ce la Gala  Oscar organizatorii au decis doar să păstreze un minut de tăcere pentru victimele războiului din Ucraina.

Foto: Captură video YouTube