Confidenţialitate

Volodimir Zelenski, noi apeluri în Congresul SUA pentru menţinerea ajutorului american pentru ţara sa | AUDIO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a facut noi apeluri în Congresul Statelor Unite pentru menţinerea ajutorului american pentru ţara sa. Cu toate acestea, republicanii continuă să refuze acordarea pachetului financiar de peste 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Banii sunt considerați esențiali în răboiul cu Rusia. Totuși, Joe Biden a anunțat un ajutor militar separat de 200 de milioane de dolari pentru Kiev.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Statele Unite sunt cel mai important susţinător al Kievului, dar promisiunea preşedintelui Joe Biden de a continua să ajute financiar Ucraina pare să întâmpine provocări serioase în Congres.Opoziţia republicană a refuzat să susţină acest ajutor, cerând în schimbul voturilor lor concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a Statelor Unite.

La întâlnirea din Biroul Oval, președintele american Joe Biden i-a spus omologului său ucrainean Volodimir Zelenski că nu vrea ca acesta „să își piardă speranța” în privința deblocării de către Congresul SUA a unui ajutor militar suplimentar pentru Ucraina.

Joe Biden a anunțat totodată un ajutor militar separat de 200 de milioane de dolari pentru Kiev.

Încetarea ajutorului american pentru Ucraina ar fi un „cadou de Crăciun” pentru Vladimir Putin, a avertizat Joe Biden.

Între timp, Rusia a lansat un al doilea atac cu rachete asupra Kievului, al doilea din aceasta săptămână. Proiectilele au lovit locuințe, dar și un spital de copii. Au fost rănite cel puțin 34 de persoane potrivit oficialilor ucraineni.

Sursa foto: Twitter / Volodimir Zelenski

Citește și: Război în Orientul Mijlociu: Peste 50 de jurnaliști, uciși în 45 de zile. De 10 ori mai mult decât numărul jurnaliștilor morți în Ucraina în 30 de zile | AUDIO