Confidenţialitate

Război în Orientul Mijlociu: Peste 50 de jurnaliști, uciși în 45 de zile. De 10 ori mai mult decât numărul jurnaliștilor morți în Ucraina în 30 de zile | AUDIO

De la începutul războiului din Israel, au fost uciși peste 50 de jurnaliști și cameramani. Este o cifră record pentru o lună de zile. Cei mai mulți dintre ei erau palestinieni – arată cel mai nou bilanț al unei organizații de presă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

53 de jurnalişti şi lucrători din media au fost ucişi de la începutul războiului dintre Israel şi organizaţia islamistă palestiniană Hamas.

Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor, cu sediul la New York – care ţine evidenţa victimelor din Israel, Fâşia Gaza şi de la graniţa libaneză – informează că 46 erau palestinieni, 4 israelieni şi 3 libanezi.

În plus, 11 jurnalişti au fost răniţi şi 3 sunt daţi dispăruţi de la începutul conflictului.

Comparativ, în războiul din Ucraina – după o lună de război – trei jurnaliști străini și doi ucraineni au fost omorâți, potrivit organizației Reporteri fără Frontiere.

Sursa colaj foto: Shutterstock

Citește și: Cum a ajuns Israelul de la victimă la agresor? Oana Popescu-Zamfir: „Hamas pune Israelul în situația imposibilă de a avea de ales” | VIDEO