Vodafone lansează Supernet 4G+ și sărbătorește cu net gratuit în două orașe din România

Cea de-a doua companie de pe piața locală a telefoniei mobile, Vodafone, a lansat luni servicii de date prin tehnologia 4G+. Upgrade-ul de rețea este disponibil în peste 350 de localități din România și vine în întâmpinarea a „câtorva sute de mii de clienți” care au smartphone-uri compatibile cu noua tehnologie, după cum au precizat reprezentanții companiei. Practic, viteza internetului pentru acești clienți va fi dublă față de cea disponibilă pe 4G.

IMG_7426

Ce înseamnă ”viteză 4G+”?

Tehnic vorbind, creșterea vitezei este obținută prin utilizarea a două benzi de frecvență (de 800 MHz și 1.800 MHz).

Utilizarea benzii de frecvenţă de 800 MHz va duce la îmbunătăţirea puterii semnalului în interiorul clădirilor atât pentru clienţii cu telefoane 4G+ cât şi pentru ceilalţi utilizatori de smartphone-uri.

Noua rețea Supernet 4G+ este cea mai extinsă de acest fel din țara noastră și va fi disponibilă în toate cele 41 de reședințe de județ, în București și în alte 330 de localități

În România, potrivit datelor Vodafone, există la ora actuală câteva sute de mii de utilizatori de smartphone-uri compatibile cu tehnologia 4G+. Printre device-urile compatibile se numără modelele mai recente din gama Apple, începând cu iPhone 6, și Samsung, începând cu Galaxy S5.

Creşterea vitezei va fi experimentată de toţi clienţii Vodafone, chiar dacă aceştia nu au telefoane compatibile cu tehnologia 4G+”  spune Cătălin Buliga, director de tehnologie Vodafone.

Compania a mai anunţat că le va oferi clienţilor din Iaşi şi Cluj Napoca acces gratuit nelimitat la internet mobil timp de o lună, începând de luni (5 septembrie – 5 octombrie 2016).

IMG_7409

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS