Vladimir Putin spune ca ”spera foarte mult” sa nu fie nevoit sa trimita armata in Ucraina

Președintele rus a recunoscut că forţele armate ruse erau prezente în Crimeea la referendumul din martie, în urma căruia peninsula ucraineană a fost aplipită la Rusia.

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat în timpul unei conferințe de presă televizate că ‘speră foarte mult’ să nu fie nevoit să trimită armata rusă în Ucraina.

Liderul de la Kremlin a precizat că, deocamdată, nu a trimis militari în estul Ucrainei – unde separatiștii pro-ruși au ocupat clădiri oficiale din aproximativ 10 orașe.

Acolo participă la manifestații numai localnici, susține Vladimir Putin – AUDIO.

‘Nu există militari ruși în Sloviansk sau în estul Ucrainei. E vorba de locuitorii din acele regiuni. Ei sunt stăpâni pe acel teritoriu. Rusia nu a planificat nicio anexare. Dar am dorit ca cetățenii ruși să trăiască în confort și să fim siguri că nu vor fi șantajați. Compromisul trebuie făcut în interiorul Ucrainei. E nevoie de a face un referendum privind Constituția. E nevoie să protejăm drepturile cetățenilor ruși din Ucraina: Donețk, Odesa, Sevastopol’, a declarat Vladimir Putin, potrivit agenției de știri UNIMEDIA Chișinău.

Totuși, președintele rus a recunoscut că forţele armate ruse erau prezente în Crimeea la referendumul din martie, în urma căruia peninsula ucraineană a fost aplipită la Rusia – AUDIO.

‘Misiunea noastră este de a proteja cetățenii noștri. Dar acest lucru nu ar fi fost posibil fără poziția clară a locuitorilor din Crimeea. Am aștetat rezultatele referendumului. Era important să aflu dorința acestora. Când rezultatele au arătat că vor în cadrul Rusiei. În astfel de condiții noi nu am putut să nu acționăm. Sistemul bancar din Crimeea are anumite probleme. Vom încerca să avem negocieri cu autoritățile din Ucraina. Vom trece la ruble rusești. Vom ridica cu 25% pensiile, a precizat Vladimir Putin, potrivit UNIMEDIA.