Vladimir Putin sarbatoreste Craciunul pe rit vechi la Soci

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a celebrat, în noaptea de luni spre marţi, Crăciunul pe stil vechi la Soci, unde vor avea loc Jocurile Olimpice de iarnă (7-23 februarie).

Preşedintele a asistat la slujba de la miezul nopţii alături de câteva sute de credincioşi, într-o biserică situată în apropierea instalaţiilor olimpice.

Vladimir Putin, care de obicei sărbătoreşte Crăciunul în afara Moscovei, anul trecut a fost tot la Soci.

‘Această sărbătoare luminoasă ne hrăneşte sentimentele şi gândurile cele mai bune şi contribuie la reunirea a milioane de persoane care împărtăşesc aceleaşi valori spirituale şi tradiţii istorice’, a subliniat preşedintele rus într-un mesaj publicat de site-ul de Internet al Kremlinului.

Această zi a Crăciunului pe stil vechi coincide cu punerea în aplicare a unei securităţi sporite la Soci, cu o lună înaintea JO. Intrarea tuturor şoferilor este verificată, iar accesul în oraş este interzis vehiculelor care vin din exterior şi nu dispun de autorizaţie specială.

Aproximativ 37.000 de poliţişti şi unităţi speciale ale forţelor terestre vor fi mobilizate pentru garantarea securităţii Jocurilor Olimpice, în timp ce temerile au fost reactivate de două atacuri sinucigaşe care au avut loc la sfârşitul lui decembrie şi au provocat 34 de morţi la Volgograd (sud-vest), la 700 de kilometri de Soci.