Vladimir Putin, noi avertismente pentru Occident

Vladimir Putin a declarat că ‘speră foarte mult’ să nu fie nevoit să trimită armata rusă în Ucraina.

Liderul de la Kremlin a precizat că, deocamdată, nu a trimis militari în estul Ucrainei și că la manifestații ar participa numai localnici. Totuși, Vladimir Putin, a recunoscut pentru prima dată că forţele armate ruse erau prezente în Crimeea la referendumul din martie, în urma căruia peninsula ucraineană a fost alipită la Rusia.

În acest context Kremlinul anunță că Vladimir Putin a fost informat în legătură cu solicitarea parlamentului din Tiraspol, ca Transnistria să fie recunoscută ca stat independent și ulterior alipită Federației Ruse. Vladimir Putin nu a fixat un termen pentru analizarea acestei cereri. O delegaţie de la Tiraspol era aşteptată, astăzi, într-o vizită la Moscova.

Ca urmare a confruntarilor din estul Ucrainei cel puţin trei separatişti proruşi au fost ucişi în orasul Mariupol, în apropiere de Marea Azov. 13 manifestanți care cer separarea de Ucraina au fost răniți iar alți peste 60 au fost reținuți de forțele Gărzii Naționale, trimise de Kiev în estul Ucrainei. Ministrul interimar de interne, Arsen Avakov, a confirmat bilanțul.