Vladimir Putin: Le cer locuitorilor Moscovei să stea în case

Preşedintele rus a emis, luni, un comunicat oficial în care le cere locuitorilor Moscovei să ia în serios izolarea, pentru a ajuta lupta contra răspândirii coronavirusului, la fel cum se întâmplă deja în alte regiuni ale țării.

“Le cer moscoviţilor şi locuitorilor regiunii să ia aceste măsuri necesare, cu cea mai mare seriozitate şi cu totală responsabilitate”, a declarat Vladimir Putin într-o videoconferinţă cu oficialii e la Kremlin, în prima zi a perioadei de interdicţie de circulaţie în Rusia.

Putin a dispus și “informarea constantă şi obiectivă” a cetățenilor asupra evoluţiei acestei situaţii de urgență, pentru a lupta contra “provocărilor, zvonurilor stupide şi speculaţiilor rău intenţionate”.

Conducătorul celei mai mari țări a lumii a emis ordine către guvernatorii regionali să acţioneze “cu adevărat” împotriva răspândirii Covid-19, renunțând la “hârtii şi rapoarte inutile”.

Vladimir Putin le cere oficialilor ruşi să crească numărul de paturi în spitale, să înființeze mai multe centre de testare şi să alcătuiască o rezervă de sisteme de respiraţie şi de medicamente.

De asemenea, persoanele în vârstă din întreaga Rusie vor beneficia de controlare și asistență medicală suplimentară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS