Vladimir Putin, discurs despre Starea Națiunii: Kremlinul va colabora cu noua administrație de la Casa Albă

Un discurs care s-a concentrat mai mult pe problemele economice ale țării și mai puțin pe direcțiile în politica externă. Astfel poate fi rezumat discursul anual despre Starea Naţiunii ținut de președintele rus Vladimir Putin.

 

În fața camerelor reunite ale legislativul rus, membrilor Guvernului și Consiliului de Stat, precum și a altor oficiali de prim rang, președintele rus a vorbit mai ales despre problemele interne ale țării.

 

Vladimir Putin a dat asigurări că cea mai dificilă perioadă a crizei economice a trecut și că a venit vremea cA rușii să trăiască mai bine. E nevoie de investiţii mai ales în educaţie şi sănătate, a mai spus președintele rus. A promis că inflația va scădea de la 12,9% în 2015 până la 4,8%.

 

În ceea ce privește drepturile omului, de încălcarea cărora Rusia a fost acuzată de multe ori, Putin a declarat că va apăra libertatea de exprimare, dar i-a avertizat pe „cei care se cred mai deștepți decât restul lumii” că vor primi o replica dură daca recurg la „vandalism și încălcarea legilor”.

 

Pe plan extern, liderul a afirmat că Rusia „nu caută și niciodată nu a căutat dușmani”. “Agresivitatea Rusiei e un mit”, a spus oficialul, adăugând că nu va accepta totuși nicio presiune străină.

 

Mai mult, liderul de la Kremlin spune că e gata să coopereze cu noua administrație de la Casa Alba, dar „pe poziții de egalitate”. ”Avem o responsabilitate comună în asigurarea securităţii internaţionale”, a menționat Putin.

 

Potrivit unor imagini transmise în direct de televiziunea publică, unii participanţi, printre care și premierul Dimitri Medvedev, au aţipit în timpul discursului, care a durat puțin peste o oră.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS