Confidenţialitate

Ministrul Voiculescu: Situația din spitale, în continuare critică | AUDIO

În România, numărul celor care sunt tratați în secțiile ATI a ajuns azi la 1.412 pacienți – cel mai mare număr de la debutul pandemiei. Datele autorităților mai arată că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6.156 de noi cazuri de îmbolnavire și 129 decese cauzate de complicațiile bolii. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu cataloghează situația drept critică:

”Situația este în continuare critică, în spitale cu greu se găsește un loc, colegii de la CNCCI, respectiv de la Ministerul Sănătății, de la centrul operativ pentru situații de urgență fac cu greu față la transferurile care sunt solicitate prin diverse spitale din țară. De asemenea, în spitale, oamenii muncesc din greu, sunt pacienți care nu pot fi tratați în spital imediat, sunt pacienți care sunt consultați de medici în ambulanțe pentru că nu sunt locuri”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Situația este cu atât mai gravă cu cât tot mai mulți oameni ajung la spital când boala s-a agravat foarte mult, mai spune ministrul Sănătății.

”Sunt foarte mulți pacienți care ajung foarte târziu la spital. Lucrul acesta este profund în neregulă. Oricine are simptome să se testeze, dacă testul este pozitiv să meargă cât mai repede fie la spital, fie să sune la medicul de familie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.