Vlad Voiculescu: Medicul Lucan primea informații din minister privind viitoare controale la spital

Ministrul sănătății, Florian Bodog  a fost audiat joi seară la DIICOT, confirmă pentru Europa FM, surse apropiate. Ministrul sănătății a fost chemat de procurori pentru a răspunde în dosarul în care medicul clujean Mihai Lucan este acuzat de delapidare.

Ministrul sănătății nu a făcut declarații după, dar a postat un mesaj pe Facebook, că a răspuns întrebărilor anchetatorilor în calitate de martor.

El a subliniat că  există o anchetă în curs și de aceea este rezervat în declarații.

Nu știm la ce întrebări a răspuns ministrul Florian Bodog, însă fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, a spus în repetate rânduri că în scurtul său mandat a aflat că anumite persoane din minister informau diverși manageri de spitale sau medici când urmau să fie controle, cum ar fi și în cazul medicul Lucan. Fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu explică la Europa Fm, de ce nu a făcut nimic:

Vlad Voiculescu: Am avut informatori în cadrul ministerului, care fie duceau documente din minister la PSD. Nu știu dacă și la alte partide. De asemenea am avut oameni în minister pe care nu îi puteam concedia în 7 luni cât a fost mandatul meu la ministerul sănătății. 

Oamenii vorbeau cu cei care urmau să fie anchetați, care le spuneau că va veni un control și care le spuneau care este mersul anchetei. Domnul Lucan este unul  dintre beneficiarii acestor informații.

Reporter: De ce spuneți că nu puteți să îi concediați? Aveați probe?

Vlad Voiculescu: Un ministru nu are probe, are doar informații de la colegii din minister și de la Serviciile Secrete.

Un ministru poate să să ia măsuri legale, doar că asta durează. Ca să concediezi un funcționar public durează până la 12 luni. Eu având 7 luni și jumătate la minister,am considerat că alte lucruri sunt mai importante.

Reporter: Ați fost chemat până acum în vreun caz?

Vlad Voiculescu: Nu, dar abia astept să o fac dacă se va sesiza cineva.

Un denunț a fost făcut de deputatul USR Emanuel Ungureanu – care spunea că medicul Lucan a primit în concesiune, de la Primăria Cluj, un teren pe care a fost ridicată clinica sa privată, „Lukmed”, unde folosea fonduri și echipamente de la Institului de Transplant Renal și Urologie Cluj-Napoca.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS