Confidenţialitate

Vlad Voiculescu explică de unde vor veni banii pentru campania de vaccinare anti-COVID | VIDEO

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a discutat în direct la Europa FM, în emisiunea Piața Victoriei, despre campania de vaccinare anti-Covid și problemele legate de organizare, precum și despre alte teme la fel de importante ce țin de sistemul de sănătate.

Ministrul Sănătății a explicat că, în România, „centrele de vaccinare vor functiona continuu, pentru luni de zile”, lucru care, evident, va însemna și un cost financiar pe măsură, de „1,5 miliarde de lei pentru plata personalului și investițiile în acele centre”.

Din suma necesară, cel mai mult va merge către plata personalului angrenat în organizarea celot trei etape de vaccinare, bani ce vor veni de la bugetul de stat, iar o parte va fi recuperată prin fonduri europene, a declarat Vlad Voiculescu:

„Nu vom tăia cheltuieli de la sanatate, ci mai degrabă e un efort național, de la bugetul de stat. Dacă asta înseamnă tăieri din altă parte, nu știu și nici nu mă interesează în momentul acesta”.

Invitatul lui Alice Iacobescu a vorbit și despre situația Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și despre cheltuielile legate de această instituție, află în subordinea Ministerului Sănătății, cheltuieli totale despre care nici ministrul nu știe cu exactitate:

„La CNAS vorbim despre cheltuieli. Cheltuielile au avut o structură foarte diferită anul acesta. Au fost cheltuieli mai mici cu serviciile obișnuite, (…) pe de altă parte modelul în care a funcționat Casa de Asigurări, în care CNAS cumpără servicii. În contextul pandemiei, Casa a plătit la cost, în măsura în care costurile puteau fi valitate de casele județene de asigurări de sănătate. Nu pot să vă spun cât a fost factura Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, nu avem tipul acesta de rigoare în acest moment.”

Urmăriți în continuare emisiunea integrală: