Confidenţialitate

Vlad Voiculescu, discuție cu managerii de spitale pentru reorganizarea circuitelor Covid și non-Covid

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a organizat a discutat cu managerii de spitale într-o videoconferință pe tema reorganizării circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 în unitățile sanitare. La videoconferință au participat și secretarii de stat în Ministerul Sănătății dr. Andreea Moldovan și dr. Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății a vorbit despre necesitatea ca fiecare spital să evalueze infrastructura și capacitățile de a organiza activitatea medicală pe fluxuri separate pentru pacienți, astfel încât cazurile COVID-19 să beneficieze de o abordare multidisciplinară, iar pentru cazurile non-COVID-19 să crească accesibilitatea și calitatea serviciilor medicale de care au nevoie.

„Vrem să creștem calitatea serviciilor medicale atât pentru pacienții COVD-19, cât și pentru cei care se adresează spitalelor cu alte afecțiuni. Tot mai multe unități sanitare destinate COVID-19 au solicitat redeschiderea pentru tratarea altor cazuri în această fază epidemiologică. Am cerut direcţiilor de sănătate publică să realizeze la nivel local o analiză a cazurilor internate și a modului în care sunt separate complet circuitele funcţionale pentru pacienţii infectaţi de cei neinfectaţi. Aștept o propunere de planificare a capacităților la nivelul spitalelor pentru a putea reconsidera unitățile medicale privind încadrarea COVID-19”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu.

De asemenea, s-a discutat și despre Memorandumul care urgentează alocarea a 50 de milioane de euro, fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru creșterea siguranței pacienților în spitale și pentru care urmează să fie finalizat în curând Ghidul pentru apelul de finanțare, după care vor putea fi lansate finanțările.

Sursa Foto: Ministerul Sanatatii