Confidenţialitate

Vlad Voiculescu, despre proteste: S-a ajuns prea departe cu violența la adresa cadrelor medicale | AUDIO

Ministrul Sănătății spune că este consternat de violența și agresivitatea protestatarilor la adresa cadrelor medicale. Reacția vine după ce ieri, mai mulți protestatari au numit medicii asasini. S-a întâmplat la Bacău și Galați.

”Sunt consternat și oarecum furios și nu din cauza protestelor în sine, pentru că acestea pot avea justificări și știm că au justificări. S-a ajuns prea departe în special cu violența și agresivitatea la adresa medicilor și a personalului din spital, iar lucrul acesta nu este acceptabil. Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici, de infirmieri, de asistente. Cei care au fost azi-noapte în curți ale spitalelor, la Bacău, la Galați, nu numai, aș spune că au greșit. Și m-aș opri deocamdată aici, în a spune că au greșit.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Astfel de acțiuni nu trebuie să se mai întâmple, spune Vlad Voiculescu. Acesta atrage atenția că în timpul acestor proteste, mulți români luptă – în spitale – cu efectele îmbolnăvirii cu Sars-Cov-2.

”În aceste spitale sunt tratați semeni de-ai lor, sunt tratați oameni care au neapărată nevoie de îngrijire medicală, sunt oameni în ATI, sunt oameni care încearcă să se lupte pentru propria viață și de multe ori în fața spitalelor sau în curtea spitalelor sunt aparținătorii acestor oameni, care așteaptă vești bune, cu siguranță nu așteaptă ca cei care ar trebui să se concentreze de a-i salva, de a-i ajuta să fie înjurați, învinovățiți de lucruri care nu au nici o legătură cu realitatea. Ignoranța nu justifică astfel de acțiuni.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul sănătății mai spune că dorința protestarilor de a scăpa de pandemie este realizabilă dacă se păstrează măsurile de protecție și ritmul de vaccinare.

”Am văzut aseară că se scanda <Jos Pandemia>. Și am putea să spunem că suntem cu toții de acord, dar singurul fel în care obținem <Jos Pandemia> este prin vaccinare și prin protejarea noastră și a semenilor noștri în perioada imediat următoare. Dacă păstrăm măsurile de siguranță câștigăm timp pentru vaccinare. Și vaccinându-ne putem să câștigăm lupta, puteam să câștigăm războiul și acesta să fie un ultima mare hop.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos, Octav Ganea