Confidenţialitate

Vlad Voiculescu a depus jurământul de învestire în funcția de ministru al Sănătății

Vlad Voiculescu este noul ministru al Sănătății. Acesta a depus, vineri, la ora 14.00, jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni.

În vârstă de 33 de ani, Vlad Voiculescu a fost implicat în mai multe proiecte sociale în special în domeniul sănătăţii. El a iniţiat ”reţeaua citostaticelor”, formată din voluntari, care timp de mai mulţi ani au transportat în România, fără să ceară niciun ban, medicamente esenţiale în tratamentul cancerului, medicamente care nu se găseau deloc în spitalele de la noi.

De altfel, acest lucru a fost amintit și de președintele Klaus Iohannis, care l-a felicitat pe Vlad Voiculescu, ”pentru preluarea cu mult curaj a acestui mandat”.

”Dumneavoastră sunteți cunoscut multora prin faptul ca v-ați implicat la un moment într-o chestiune al sistemului de sănătate din România când mulți își pierduseră speranțele. Ați reușit atunci să rezolvați o problemă extrem de complicată, cu citostaticele, ați redat multor bolnavi speranța, dar, cel mai important lucru, ați redat speranță celor care au fost convinși tot timpul, dar n-au văzut cum se poate corecta sistemul. Acum, aveți șansa să vă implicați din poziția de ministru și să corectați problemele sistemice din sănătate. Veți avea toată libertatea și tot sprijinul meu să veniți cu politici publice în acest caz specific, în domeniul sănătății, care vin să îmbunătățească net sistemul, în fond, pentru singurul scop pentru care merită, ca acest sistem să funcționeze pentru oameni, ca expresia pacientul în centrul sistemului de sănătate să nu fie un slogan, ci o realitate”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Vlad Voiculescu preia portofoliul Sănătății în plin scandal al dezinfectanților diluați. Președintele Klaus Iohannis speră ca noul ministru să rezolve în scurtul său mandat o parte din problemele cu care se confruntă sistemul sanitar, având în vedere că miniștrii politici nu au făcut acest lucru pentru că s-au temut de propriul partid și mai puțin de opinia publică.

”Este cumva paradoxal că acest Guvern, care a preluat un mandat foarte limitat trebuie să se lupte rând pe rând cu probleme care sunt majoritatea vechi. Chit că există unele tendințe în spațiul public de a arunca problemele în acest Guvern, eu cred că e și e un lucru rău aici, și un lucru bun. Un lucru rău este că se fac vinovați oameni care, de fapt, nu au avut vina decât că au fost suficient de curajoși încât să intre în acest mandat scurt. Pe de altă parte, chiar aveți șansa să corectați lucrurile. Cu siguranță, nu veți corecta toate lucrurile, nu veți rezolva toate problemele, dar această independență politică vă dă o libertate surprinzătoare în a intra și a rezolva probleme sistemice pe care nu le-au rezolvat alții, fiindcă le-a fost frică, de obicei, de propriul partid, câteodată și de Opoziție, foarte rar de opinia publică”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat toți membrii cabinetului Cioloș. Din partea Parlamentului a fost prezent doar preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.