Confidenţialitate

Vlad Voiculescu a cerut DSP avizele de funcționare pentru toate unitățile mobile ATI | AUDIO

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a cerut DSP avizele de funcționare pentru toate unitățile mobile de terapie intensivă de tipul celui de la spitalul Victor Babeș, unde o avarie la instalația de oxigen a dus la decesul a 3 presoane. Este prima declarație facută de ministru după tragedia de aseară:

”Direcția de Sănătate Publică a eliberat în data de 9 aprilie avizul de funcționare cu caracter temporar pe perioada stării de alertă, la fel ca în alte cazuri. Din punctul de vedere al raportului DSP, a evaluării documentației și a expertizării, unitatea mobilă de terapie intensivă respectă normele de igienă și de sănătate publică. O echipă a Agenției Naționale a Medicamentului și dispozitivelor medicale va face parte din echipa de anchetă. Echipă de anchetă care, subliniez, este coordonată de către Parchet în acest moment.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vlad Voiculescu a  aflat de incident de la secretarul de stat care are în subordine serviciul de urgență, Monica Althamer, și imediat s-a dus la spital. Acolo, constatând că nu a facut-o, i-a cerut managerului să anunțe poliția:

”Eu am aflat în jurul orelor 18 de incidentul de la Victor Babeș. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să sun la alte spitale pentru a mă asigura că există locuri unde pacienții să fie transferați  după care, undeva între 18.30 – 19.00 am ajuns la spital. Ne-am interesat dacă putem ajuta, am întrebat dacă poliția fusese anunțată, nu mi-a fost confirmat acest lucru așa că am rugat ca poliția să fie anunțată și, de asemenea, aparținătorii să fie anunțați imediat. De ce n-a auzit presa imediat? Esențial, într-o astfel de situație este să încerci să ajuți și apoi poți să faci și un comunicat de presă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.