Confidenţialitate

Vlad Voiculescu: 190 de paturi noi ATI vor fi disponibile în toată țara în următoarea perioadă | AUDIO

190 de paturi noi de terapie intensivă pentru pacienții COVID ar urma să fie disponibile la nivel național în următoarea perioadă, susține Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Tinta finală: 1600 de paturi.

Anunțul vine după mai multe ședințe cu autoritățile din țară privind creșterea cazurilor de Covid în România.

”Este ceea ce se poate în acest moment, vorbim despre 190 de paturi suplimentare, nu este așa de simplu, nu este vorba numai de infrastructură, nu e vorba numai de a cumpăra un pat, ci și echipamentele aferente, e vorba de resursa umană care este limitată și tocmai de asta era atât de important ca restricțiile să fie în continuare respectate de toată lumea și impuse de autorități acolo unde este cazul”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest moment, România are 1400 de paturi de terapie intensivă pentru pacienții COVID. Acest număr este în dinamică, explică Vlad Voiculescu.

”Nimeni nu a desființat un singur pat de Terapie Intensivă în această țară.

Explicați ce înseamnă dinamic, insistați că este un număr dinamic…

Un pat care este raportat ca fiind pentru pacienți cu Covid 19 și în același spital există o operație la Neurochirurgie, de exemplu, a unui pacient care este  infectat, de asemenea, cu Sars Cov-2, atunci patul acela nu mai este disponibil pentru eventuale transferuri de pacienți pentru că tocmai a fost ocupat cu cineva care tocmai a suferit o intervenție chirurgicală în acel pat”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.