Vlad Petreanu şi Luca Pastia te întreabă în Coolinaria: Care e piesa de rezistenţă în bucătăria ta? (P)

Vineri dimineaţa, Luca le-a povestit ascultătorilor, în direct în Deşteptarea, cum se pregăteşte de weekend: va găti cu mâna lui un muşchi de vită Wellington la cuptor, folosind un instrument de nădeje din bucătăria sa: un cuţit Zwilling.

Vlad îl completează cu sfaturi culinare şi îşi afirmă susţinerea pentru utilizarea cuţitelor de calitate, pe care toţi pasionaţii de gătit ar trebui să le aibă în bucătărie.

Zwilling este una dintre cele mai vechi mărci înregistrate din lume – creată în 1731 în Germania, de către un făurar de cuțite (Johan Peter Henckels), iar astăzi denumeşte unul dintre cei mai mari producători de cuțite din lume.

Mai jos găsiţi câteva tipuri de cuțite pe care orice pasionat de gătit ar trebui să le aibă în bucătărie:

  • Cuțitul Bucătarului – primul cuțit și cel mai versatil și util – lamă lată – taie, toacă, mărunțește, feliază fructe, legume și bucăți mari de carne
  • Cuțit zimțat pentru pâine– taie și feliază pâine, cozonac și alte minunății cu coajă crocantă și miez moale
  • Cuțit pentru decojit și tăiat legume și fructe– de dimensiuni un pic mai mici
  • Cuțit pentru feliat– cu lamă lungă pentru felierea bucăților de carne
  • Cuțit pentru dezosat – poate fi folosit și la tranșat
  • Cuțit pentru filetat – lama îngustă, subțire și flexibilă, excelent pentru filetarea peștilor întregi, dar și pentru îndepărtarea pielii de pe anumiți pești
  • Santoku – Cuțitul Bucătarului Japonez – lamă lată, conceput special pentru feliere, tocare și mărunțire

Aşadar, cuțitul ascuțit e cel mai bun aliat al bucătarului – un cuțit bun este o investiție pe cel puțin 10-15 ani de zile, însă trebuie îngrijit corespunzător (de la depozitare până la ascuțire cu atenție, acasă cu un masat sau, cel mai indicat, ar trebui  apelat la un serviciu de ascuțire profesională , disponibil in magazinele KitchenShop).

Iar dacă eşti cu adevărat pasionat de gătit, ţi-am pregătit o promoţie savuroasă! Vino în magazinele KitchenShop din ţară în perioada 19 aprilie- 17 mai 2019, cumpără orice aparat/ustensilă care îţi face cu ochiul, spune la casa de marcat parola Europa FM şi primeşti 10% discount la achiziţia produsului/produselor respective. Mai mult, primeşti pe loc, gratuit, cardul de membru al clubului KS, ca să te bucuri de avantaje exclusive pe termen lung!

Oferta este valabilă şi pe www.kitchenshop.ro

Sărbătoreşte şi tu 10 ani de pasiune pentru gătit!

Mai multe detalii găseşti aici: https://www.pentrugatit.ro/radio

*Reducerea de 10% se cumulează cu celelalte reduceri active din magazinele fizice şi de pe site

**Reducerea se aplică o singură dată pe acelaşi card/ cont de membru KitchenShop

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.