Vlad Mixich spune că momentul în care Avocatul Poporului a sesizat CCR este nepotrivit | AUDIO

Fiecare zi în care bolnavii cu COVID nu respectă carantinarea sau izolarea la domiciliu crește riscul ca numarul de noi îmbolnăviri să crească în mod necontrolat.

Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, nu contestă legalitatea deciziei CCR, dar spune că momentul în care Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională este unul nepotrivit.

CCR încearcă să protejeze acest drept la liberă circulație al cetățenilor. Din punct de vedere medical, ar fi fost util ca Avocatul Poporului să găsească alte căi de a sesiza CCR, să se gândească și la efectele adverse ale unei rigurozități care poate avea efecte adverse în sănătatea publică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În lipsa unui cadru legislativ care să impună aceste măsuri, Vlad Mixich face un apel la responsabilitate:

Dacă vorbim de persoane simptomatice și se externează din spital, atunci riscul este evident foarte mare. Dacă vorbim de asimptomaticii care părăsesc spitalul și respectă cu strictețe autoizolarea la domiciliu, nu există pericol. Dacă aceste persoane circulă însă în spații publice, circulă cu transportul public, efectul direct va fi creșterea ratei de răspândire. Depindem strict de responsabilitatea și luciditatea fiecăruia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS