Confidenţialitate

Vlad Mixich: România nu are o imagină clară despre câte spitale sunt necesare pentru creșterea calității actului medical | AUDIO

În momentul de față România nu are o imagine clară despre câte spitale are nevoie pentru a crește calitatea actului medical, dar și pentru a preveni dezastrele care se întâmplă din ce în ce mai des din cauza infrastructurii vechi de aproape 30 de ani. Întregul sistem medical are nevoie de o reformă în urma căreia mita din spitale să dispară, iar pacienții să nu mai fie nevoiți să caute îngrijiri medicale în străinătate. Sunt câteva din concluziile ultimei ediții Deșteptarea României dedicată sistemului medical din România.

De câte spitale are nevoie România? O întrebare la care cu greu se poate găsi un răspuns acum, spune Vlad Mixich, expert în politici de sănătate publică, invitatul emisiunii Deșteptarea României de la Europa FM realizată de Cătălin Striblea.

Vor fi construite trei spitale cu bani europeni: La Cluj-Napoca, Iași și Craiova

La Cluj-Napoca, Iași și Craiova vor fi construite trei spitale cu bani europeni, iar prin PNRR vor putea fi construite și alte unități. Dar, în afara construirii de noi facilități, România are nevoie și de o reformă morală a corpului medical, dar și de cursuri de perfecționare cred ascultătorii Europa FM, medici, pacienți sau manageri de instituții sanitare.

SUA au avut nevoie de aproximativ 20 de ani pentru asistență medicală de calitate pentru pacienți

Reforma unui sistem sanitar nu este ușor de făcut, spune Vlad Mixich. În Statele Unite a durat aproape 20 de ani ca pacienții să beneficieze de asistență medicală de calitate.

Accesul la serviciile medicale de calitate ar trebui să fie printre prioritățile noului Guvern

Reforma sistemului sanitar astfel încât să avem acces la servicii medicale de calitate ar trebui să fie printre prioritățile noului Guvern. Pe termen scurt, evitarea greșelilor din campania de vaccinare ar trebui să fie cel mai stringent obiectiv al autorităților, spune Dan, medic de terapie intensivă.

Citește și: Belgia raportează primul caz de infectare cu noua tulpină a coronavirusului din Africa de Sud

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.