Vizite ale politicienilor la Țebea, la 144 de ani de la moartea lui Avram Iancu

Și în acest an electoral, la Țebea, la Serbările Naționale închinate lui Avram Iancu și-au anunțat prezența liderii partidelor din România, dar și fostul președinte Traian Băsescu.

“Unicul dor al vieții mele e să-mi văd Națiunea mea fericită, pentru care după puteri am și lucrat până acuma, durere fără mult succes, ba tocma acuma cu întristare văd, că speranțele mele și jertfa adusă se prefac în nimica. Nu știu câte zile mai pot avea; un fel de presimțire îmi pare că mi-ar spune, că viitorul este nesigur. Voiesc dar și hotărât dispun, că după moartea mea, toata averea mișcătoare și nemișcătoare să treacă în folosul națiunii, pentru ajutor la înființarea unei academii de drepturi; tare crezând, că luptătorii cu arma legii vor putea scoate drepturile națiunii mele” – acesta este testamentul lui Avram Iancu, eroul național, de la a cărui moarte se împlinesc 144 de ani.

În 2016, ca în fiecare an electoral, vorbele sale par să aibă o însemnătate aparte. Liviu Dragnea, Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Florin Iordache, dar și fostul președinte al României Traian Băsescu sunt printre cei care vor veni la Țebea, la Serbările Naționale dedicate celui pe care moții l-au numit Crăișorul.

Întotdeauna, în anii electorali, la Țebea este inflație de VIP-uri din politică și, adesea, se pierd aproape două ore până când, la căpătâiul lui Avram Iancu, sunt depuse coroane de flori din partea politicienilor și a tuturor instituțiilor statului. În rest, politicienii se amestecă în mulțime, stau în corturile partidelor și mănâncă bunătăți din partea locului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS