Confidenţialitate

Vizită-supriză: Jill Biden în Ucraina, la doar o zi după ce a fost în România

Vizită-surpriză în sud-vestul Ucrainei. Prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a facut o deplasare neanunțată la Uzhorod , unde s-a întâlnit cu Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean.

S-a întâmplat la doar o zi după vizita făcută în țara noastră. De la București, Jill Biden a zburat la Bratislava și, apoi, direct în Ucraina.

Informația a publicată pe Twitter de jurnaliștii care au însoțit-o pe Jill Biden în vizita din România și Slovacia.

Jill Biden, în România

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii a aterizat în țara noastră vineri seară, iar prima sa oprire a fost baza militară Mihail Kogălniceanu, unde sunt detașați soldați americani ai NATO. A stat de vorbă cu soldații, pe care ea însăși i-a servit cu mancare. A scris apoi pe Twitter că „trupele americane continuă să răspundă la datori cu onoare, curaj și putere”.

Sâmbătă dimineața a mers la Ambasada SUA din București, iar apoi s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis și cu soția acestuia. Apoi, alături de prima doamnă a României s-au întâlnit cu elevi și profesori ucraineni, găzduiți la o școală din Capitală.

Vizita acestora la școala Uruguay din București a durat aproximativ o ora și jumătate, timp în care cele două prime doamne au vorbit cu elevii și profesorii fugiți din calea bombardamentelor.

Jill Biden a asigurat cadrele didactice din Ucraina că vor avea suportul Statelor Unite în această situație dificilă.

În timpul vizitei măsurile de securitate au fost considerabile. Paza a fost asigurată de zeci de polițiști, agenți ai serviciului de protecție și pază, ai serviciului român de informații, dar și de câini care puteau detecta substanțe explozibile.

De la București, Jill Biden a zburat la Bratislava, în Slovacia pentru a sublinia angajamentul Statelor Unite fata de refugiaţii ucraineni. Ulterior, dr. Jill Biden a zburat, fără să anunțe, în Ucraina.

Foto – Inquam Photos

Citește și: Jill Biden: Mulțumesc Primei Doamne a României că ați primit acești oameni. Există o rază de speranță. FOTO