Confidenţialitate

Vizita Sanctității Sale Papa Francisc la București – VIDEO LIVE

Călătoria apostolică a Papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul “Să mergem împreună”.

În jurul orei 9:10, avionul a decolat de pe aeroportul Fiumicino și urmează să aterizeze la Aeroportul Otopeni în jurul orei 11:30. În avionul cu Papa Francisc se află și colegele noastre Andreea Esca și Sanda Nicola, care vă vor oferi o altfel de perspectivă asupra călătoriei pe care Sanctitatea Sa o face către România.

Sanda Nicola i-a oferit în avion un cadou cu o însemnătate aparte și vă oferă imagini video, în exclusivitate, cu discursul ținut de Papa Francisc jurnaliștilor aflați la bordul aeronavei care l-a adus în România.

La sosirea în România, Papa Francisc va fi întâmpinat de către președintele Klaus Iohannis la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (Otopeni), la ora 11:25, urmând ca ceremonia oficială de primire la Palatul Cotroceni să aibă loc la ora 12:05.

Tot la aeroport, Papa Francisc este întâmpinat de nunțiul apostolic în România și R. Moldova, arhiepiscopul Miguel Maury Buendia, de arhiepiscopul de București, mons. Ioan Robu, și de ceilalți membri ai Conferinței episcopilor din România. Un grup de 700 de copii și tineri, însoțiți de pr. Nicolae Farcaș, îl așteaptă la aeroport pe Sfântul Părinte, care primește flori de la doi copii îmbrăcați în costume tradiționale românești.

Primele discursuri în România:

Klaus Iohannis: “Europa are nevoie mai mult decât oricând de modele de conviețuire pașnică”

Papa Francisc: “Sunt bucuros să mă găsesc în frumoasa dumneavoastră țară”

TVR este broadcasterul oficial al acestui eveniment, iar transmisiunea poate fi urmărită inclusiv online:

O transmisiune video live din România este realizată și de Vatican News: