Confidenţialitate

Vizita prințului Charles, pregătită în deplină discreție

Prințul Charles este așteptat atât la București, dar și în sate din Transilvania.

Programul vizitei este păstrat într-o discreție total.

Moștenitorul coroanei britanice va fi însoțit de consoarta sa, Camilla.

Charles va avea duminică o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, este posibil să se întâlnească și cu premierul Victor Ponta.

Apoi, va merge în Transilvania.

Ca de obicei, va fi oaspetele familiei contelui Kalnoky, un vechi prieten al prințului, la Micloșoara. Unde femeile din sat au început deja să pregătească bucatele care sunt pe placul prințului. Mâncare tradițională. Spre dezamăgirea locuitorilor, vizita regală nu include și județul Mureș. De fiecare dată, prințul s-a oprit la Saschiz, unde femeile din sat fac gemuri delicioase, pe care le-a promovat intens pe piața din Marea Britanie, regăsindu-se și în meniul de la Palatul Buckingham.

În schimb, se va întâlni cu lordul Michael Carrington, vechiul lui prieten, care a cumpărat mai multe case săsești în Archita. Pe cea mai veche și mai frumoasă i-a dăruit-o prințului, care are și alte proprietăți în Viscri și Valea Zălanului.

După ce a cumpărat casele, în urmă cu 15 ani, în zonele respective turismul s-a dezvoltat puternic, nobili sau oameni simpli venind și datorită promovării făcute de alteța sa, într-un film documentar difuzat pe Travel Channel, sunt fascinați de autenticitatea satelor din Transilvania.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.