Vizibilitate redusă pe A2 și pe mai multe drumuri naționale din cauza ceții

Vizibilitatea este redusă sub 50 de metri, joi dimineața, pe unele porțiuni de drumuri din Călărași, Ialomița Ilfov, Galați, Olt, Vaslui sau Vrancea, iar pe A 2 București – Constanța se circulă îngreunat, din cauza ceții dense.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, din cauza ceţii dense care a redus vizibilitatea sub 150 de metri iar pe alocuri sub 50 de metri, traficul se desfăşoară cu dificultate pe mai multe artere rutiere din judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Galaţi, Olt, Vaslui şi Vrancea.

De asemenea, pe A2 Bucureşti – Constanţa, între localităţile Nicolae Bălcescu (kilometrul 50) şi Dor Mărunt (kilometrul 75), circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat, din cauza ceţii care a redus vizibilitatea sub 80 de metri.

Pentru a preveni producerea unor accidente, conducătorii auto sunt sfătuiţi să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu bruscheze comenzile maşinii.

Polițiștii le reamintesc șoferilor că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea, cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS