Confidenţialitate

Vizibilitate redusă din cauza ceții în mai multe zone ale țării

Vizibilitatea este scăzută, pe alocuri chiar sub 50 de metri, miercuri dimineața, din cauza ceții, pe mai multe drumuri din țară.

Potrivit centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, traficul se desfășoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă și vizibilitate scăzută, pe alocuri, sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din judeţele Covasna, Dâmbovița, Ialomița și Harghita.

În condiții de vizibilitate redusă se circulă și pe A1 București-Pitești și A2 București-Constanța.

Șoferii sun sfătuiți să circule cu viteză redusă, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

„Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă. Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie”, au transmis polițiștii.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare.