Confidenţialitate

ITALIA: Virusul SARS-CoV-2 ar fi circulat încă din noiembrie 2019 | AUDIO

Virusul SarsCov-2 ar fi fost prezent în peninsulă încă din noiembrie 2019, arată cel mai recent studiu citat de presa locală. Descoperirea ar putea fi o explicație privind primul val al pandemiei din Italia – cea mai afectată țară din Europa în primăvară.

În luna noiembrie din 2019, un copil de 4 ani din Milano a ajuns la urgențe cu simptome respiratorii și vărsături. A doua zi au apărut și pete de rujeolă.

Atunci i s-au făcut mai multe teste, iar bețișorul folosit pentru recoltarea probelor din gât a fost păstrat, notează Corriere della Sera.

Recent, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Milano au decis să investigheze toate cazurile de rujeolă  – cu rezultate negativ pentru această boală la testele de laborator. Așa au descoperit că baiatul de 4 ani era infectat de fapt cu Sars Cov 2 din luna noiembrie a anului trecut.

Oficial, primul caz de coronavirus a fost confirmat in Italia la mijlocul lunii februarie 2020, iar cercetatorii spun ca prezenta virusului inca de la finalul anului trecut poate fi o explicatie pentru impactul brusc și violent al SarsCov 2 – în peninsulă în primul val al pandemiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș