Confidenţialitate

Virgil Popescu solicită noi demiteri la conducerea Complexului Energetic Oltenia | AUDIO

Ministrul Energiei cere noi demiteri la conducerea Complexului Energetic Oltenia, după moartea a trei muncitori de la Cariera de la Jilț în accidentul de săptămâna trecută. Cine să le facă, însă? O decizie ar trebui luată tot de către șefii Complexului Energetic Oltenia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mașina în care se aflau muncitorii și care s-a răsturnat nu era omologată și era destinată transportului de marfă. În același accident, alte 10 persoane au fost rănite. Atunci, a demisionat un director, alți doi au fost schimbați.

Virgil Popescu solicită noi demiteri la conducerea Complexului Energetic Oltenia

Acum, ministrul Energiei ar vrea și alte demiteri, în frunte cu președintele Complexului Energetic Oltenia.

„Solicit în acest moment Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia eliberarea din funcția de președinte al directoratului, directorul general, respectiv a domnului Daniel Burlan și Marius Negru. Am solicitat schimbarea directorului Direcției Comerciale, responsabil cu achizițiile”, a spus ministrul Energiei – Virgil Popescu.

Surse politice spun că mai mulți lideri PSD ar dori chiar demisia ministrului Virgil Popescu în urma accidentului de la Cariera Jilț. Demisia lui Virgil Popescu a fost cerută și de președintele Consiliului Județean Gorj.

Ministrul Energiei: Tragedia este exploatată politic

Virgil Popescu le răspunde și spune că „exploatează politic tragedia”: „Nu știu cum să-l numesc… să zicem de joasă speță să te folosești de o tragedie care s-a întâmplat și să încerci să exploatezi politic. Nu vreau să comentez”.

Sute de mineri din ambele carierele de cărbune, de la Jilț Sud și Jilț Nord, au refuzat să înceapă munca luni dimineață. S-au strâns în curtea exploatării și s-au plâns de mașinile folosite pentru transport. După discuții cu șefii, au pornit spre cariere pe jos.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Trei mineri au murit și șapte sunt în stare gravă în urma unui accident de muncă la Complexul Energetic Oltenia | VIDEO