Confidenţialitate

Virgil Popescu, propus să asigure interimatul Ministerului Digitalizării după demisia lui Florin Roman

Ministrul Energiei a fost propus să asigure interimatul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, după demisia lui Florin Roman din Guvern.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că a luat act de demisia lui Florin Roman şi a transmis către preşedintele Klaus Iohannis propunerea ca Virgil Popescu să asigure interimatul Ministerului Cercetării.

Florin Roman a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, după ce i-au fost aduse mai multe acuzaţii de plagiat.

El ar fi susținut că a absolvit cursurile Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, însă jurnaliștii de la Libertatea au descoperit că Roman ar fi urmat studii universitare de scurtă durată în cadrul unui colegiu universitar din Alba-Iulia şi doar a susţinut examenul de absolvire a acestor studii la UBB.

Fostul ministru al Cercetării a afirmat că pleacă din funcţie “cu fruntea sus”, pentru că nu vrea ca scandalul să afecteze activitate Executivului.

Florin Roman a mai spus, într-o postare pe Facebook, că îl va da în judecată pe Dacian Cioloș, care i-a „lipit eticheta de plagiator fără că o instanță sau comisie să dea un verdict”. În replică, președintele USR cataloghează amenințarea cu tribunalul drept ridicolă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Florin Roman și-a anunțat demisia pe Facebook: „Plec din funcția de ministru cu fruntea sus” | FOTO

Autor: Cristina Bălău