Confidenţialitate

Florin Roman și-a anunțat demisia pe Facebook: „Plec din funcția de ministru cu fruntea sus” | FOTO

Liberalul Florin Roman a demisionat astăzi din funcția de ministru al cercetării și digitalizării. Gestul său vine după ce jurnaliștii de la Libertatea au dezvăluit că Roman și-a falsificat CV-ul

Florin Roman și-a anunțat demisia pe Facebook, acuzând un linșaj la adresa sa, dar și presiuni pentru că nu ar fi vrut să acorde contracte în regim preferențial din partea ministerului. Demisia sa vine însă după ce-a de-a treia dezvăluire făcută de ziarul Libertatea în ceea ce privește minciunile din CV-ul fostului ministru.

Jurnaliștii au demonstrat că Roman nu și-a dat licența la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, așa cum a scris în CV, ci doar a dat acolo un examen de absolvire în urma unui curs de scurtă durată la un colegiu neacreditat din Alba Iulia.

Prima dezvăluire despre Florin Roman a privit o carte pe care fostul ministru și-a trecut-o în CV și al cărei autor susținea că este. Doar că respectiva carte nu există, și nici el nu a putut oferi un exemplar al acesteia.

A urmat apoi o a doua dezvăluire, după ce Roman a trimis jurnaliștilor de la Libertatea zece pagini din presupusa sa lucrare de disertație. Ziariștii au demonstrat că toate cele zece pagini sunt copiate la literă dintr-un suport de curs al unui profesor din Timișoara.

Inițial, premierul Nicolae Ciucă a transmis, pe surse, că nu-l va demite pe Florin Roman din Guvern, dar în urma presiunilor publice, i-a cerut acestuia să demisioneze.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.

Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.

In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.

Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Premierul i-a cerut ministrului Florin Roman să clarifice acuzaţiile de plagiat

Autor: Cristian Citre

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.