Confidenţialitate

Virgil Popescu, despre iarna 2023 în România: Nu vom avea probleme nici cu alimentarea de gaze naturale, nici cu energia electrică. La gaze naturale depozitele sunt pline | VIDEO

Virgil Popescu a fost invitatul Mădălinei Dobrovolschi în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Cum va arăta iarna anului 2023 pentru români? Virgil Popescu dă asigurări că va fi una foarte bună, iar rezerva de gaze naturale a României este plină. „Afirm cu tărie că nu vom avea absolut probleme în această iarnă”, a spus Virgil Popescu, vicepreședintele PNL și fost ministru al Energiei în România. Mai mult, vicepreședintele PNL a amintit că „în Azerbaidjan, la vizita președintelui Iohannis s-a semnat acest contract între Romgaz și SOCAR – un miliard de metri cubi pentru această iarnă. Deci nu avem de ce să ne fie teamă pentru această iarnă”.

Mădălina Dobrovolschi: Cu contextul acesta pe care îl avem în continuare de război și presiunea care poate exista pe preț, vreau să vă întreb: din punctul de vedere al fostului ministru Virgil Popescu, ce proiecție aveți pentru această iarnă? Dacă vor fi probleme, dacă România își permite să mențină funcțional întreg sistemul și să nu existe probleme pe parcursul iernii dacă va fi o iarnă grea. Anul trecut am avut norocul unei ierni blânde.

Virgil Popescu: „Vă pot spune cu toată responsabilitatea că nu vom avea probleme nici cu alimentarea de gaze naturale, nici cu energia electrică. La gaze naturale depozitele sunt pline. Au fost pline la maxim. Au început să se golească acum, dar sunt pline, deci nu vor fi probleme”.

Virgil Popescu: În 2022, în Azerbaidjan, s-a semnat acest contract între Romgaz și SOCAR – un miliard de metri cubi pentru această iarnă

„Dacă va fi o iarnă foarte grea și avem nevoie de importuri, avem deja contract semnat încă de anul trecut. Dacă vă aduceți aminte, în Azerbaidjan, la vizita președintelui Iohannis s-a semnat acest contract între Romgaz și SOCAR – un miliard de metri cubi pentru această iarnă. Deci nu avem de ce să ne fie teamă pentru această iarnă.

Asta înseamnă că avem confortul și al energiei electrice. Deci nu. Afirm cu tărie că nu vom avea absolut probleme în această iarnă. Sigur, dacă vor fi vânturi, furtuni, vor mai cădea rețelele și vor mai rămâne anumite gospădării fără energie electrică. Asta oriunde în lume se întâmplă, dar vor interveni echipele și vor restabili legătura”, a mai spus Virgil Popescu la Europa FM.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei” cu Mădălina Dobrovolschi și Virgil Popescu

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Comisia Europeană impune reguli noi pentru uscătoarele de haine, iar etichetele de eficiență energetică se vor schimba | AUDIO