Confidenţialitate

Virgil Musta: La fiecare persoană testată pozitiv, sunt 10 care nu sunt depistate | AUDIO

80% dintre persoanele depistate cu coronavirus nu au prezentat niciun fel de simptome în ziua testării – arată un studiu realizat de cercetătorii britanici de la Univeristy College London.

Ei au ajuns la această concluzie după au analizat datele de la Oficiul Național de Statistică din Marea Britanie în cazul a peste 36 de mii de persoane testate pozitiv.

Cercetătorii britanici spun că este nevoie de testarea pe scară largă a populației, deoarece pericolul răspândirii noului coronavirus este mai mare decât s-a crezut inițial.

De altfel, studii anterioare au arătat că la fiecare persoană depistată cu noul coronavirus, alte 10 sunt purtătoare ale virusului fără să știe – a spus la Europa FM, medicul Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Medicul crede că în această situație se află acum și România, dar că NU testarea în masă a populației ar fi soluția, ci respectarea regulilor:

La fiecare persoană depistată pozitiv, sunt 10 care nu sunt diagnosticate, purtătoare de virus. Sunt foarte mulți în comunitate care au virusul, nu știu că-l au, au simptome minore, dar ei sunt în jurul nostru. Este important ca orice contact cu altă persoană să fie cu protecție, adică cu mască.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Foto: Unsplash/Michael Daniels