Viorica Dăncilă: „Vom încerca să obținem în Parlament susținerea pentru continuarea mandatului”

Premierul Viorica Dăncilă va cere votul de încredere al Parlamentului pentru noua structură a Executivului, după retragerea – acum două zile – a ALDE din coaliția de la putere.

Doamna Dăncilă a spus că PSD va încerca să obțină susținerea necesară pentru continuarea mandatului Guvernului.

Declarațiile sale vin ca urmare a deciziei președintelui Klaus Iohannis de a respinge în totalitate remanierea propusă de doamna Dăncilă.

„Am urmărit cu profundă dezamăgire spectacolul oferit de candidatul la prezidențiale Klaus Iohannis, care, din păcate, nu și-a înțeles rolul constituțional nici după ocuparea funcției timp de 5 ani.

Se folosește de funcția pe care o deține pentru a bloca acest Guvern.

Domnul Iohannis a înlocuit funcția de mediator cu partidele politice cu cea de sabotaj.

Președintele nu a înțeles cîtă nevoie România are nevoie de stbailitate.

E un comportament la fel de imatur și egoist ca cel al lui Tăriceanu. Unul abandonează guvernarea, altul blochează numirea miniștrilor”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria.

„În ciuda demersurilor acestor domni cu pretenții de bărbați de stat, noi vom merge în Parlament și vom încerca să obținem susținerea necesară pentru a ne duce mandatul pînă la capăt.

Spun acest lucru nu pentru că ținem de scaun, așa cum zic unii, ci pentru că avem responsabilitatea de a duce programul de guvernare pînă la capăt, așa cum am spus în 2016.

Nu am avut o guvernare perfectă, dar am avut o guvernare eficientă”, a adăugat premierul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dintre miniștrii partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu, doar Ramona Mănescu și-a păstrat portofoliul – pe cel al externelor.

PSD îi propune ca interimari la energie, mediu și relația cu Parlamentul pe Niculae Bădălău, Ioan Deneș și pe Radu Oprea.

De asemenea, Viorica Dăncilă propusese ca Dana Gârbovan să preia ministerul justiției și ca Iulian Iancu să devină vicepremier.

În urma intervenției președintelui, Dana Gârbovan a anunțat că își retrage demisia din magistratură – demersul era necesar pentru numirea în cadrul Executivului.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS