Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea, la recepția de la Cotroceni de Ziua Europei

Șeful statului și premierul ar urma să se întâlnească, miercuri, la recepția organizată de Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Europei.

Klaus Iohannis i-a cerut Vioricăi Dăncilă de două ori demisia în ultimele săptămâni. Cea din urmă solicitare a rămas, deocamdată, fără un răspuns public. Premierul a lipsit de la conferința de presă ce a urmat negocierilor maraton purtate, la Palatul Victoria, pe tema sporurilor din sistemul medical. Discuțiile au adus pacea între sindicaliști și guvern, fiind evitată greva generală anunțată pentru 11 mai.

Şefa Internelor a scris, pe Facebook, că premierul nu va renunţa la funcţie. Carmen Dan îl acuză pe Klaus Iohannis că a intrat în campanie electorală.

La rândul său, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a cerut ca executivul să fie lăsat să îşi facă treaba, considerând că preşedintele “mimează” îngrijorarea.

La recepția de la Cotroceni, ar urma să meargă și liderul PSD, Liviu Dragnea, totodată președinte al Camerei Deputaților. În schimb, evenimentul va fi boicotat de aliatul său, Călin Popescu, președinte al Senatului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS