Confidenţialitate

Viorica Dăncilă, referindu-se la OUG 114 : Deranjează pe cineva că gândim românește?

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, în Parlament, acolo unde dă explicații cu privire la OUG 114, că aceste taxe nu au fost inventate de România și că solicitările Opoziției cu privire la măsura legislativă sunt nefondate.

“Din prima zi a mandatului de prim-ministru am spus că voi veni în fața de fiecare dată când va fi nevoie. Deși solicitarea Opoziției cu privire la OUG 114 are în vedere opiniile nefondate și nu textul în ansamblul său, consider că discutarea acestu act normativ e binevenit. România nu a inventat aceste taxe, ele au fost impuse în mai multe țări din UE. Stimați parlamentari de două luni deținem Președinția rotativ a Consililui UE. Într-un timp scurt am închis dosare mai multe ca Președinția austriacă. În aceste condiții vi se pare normal ca românii să plătească dobânzi duble față de restul în UE”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Premierul a afirmat că în următoarele zile se vor emite normele metodologice de aplicare și stabilirea măsurilor pentru acordarea finanțării din Fond de Dezvoltare și Investiții.

“Deranjează pe cineva că noi gândim românește? Prin OUG 114 am urmărit ca aceste miliarde de euro să ajungă în bugetul statului pentru construirea de spitale, autostrăzi (…) Cel mai important capitol din OUG se referă la instituirea unor măsuri pentru investiții publice. De asemenea, nimeni nu spune că prin acest act stabilește un traseu și oferă facilități. Prin OUG 114 s-a înființa Fondul de Dezvoltare și Investiții. E primul mecanism de acest fel creat după Revoluție. Fondul de Dezvoltare și Investiții are ca scop finanțarea proiectelor de investiții în domenii precum salubrizare, educație, sănătate, sport, cultură, locuințe, dar și pentru finanțarea universităților. În următoarele zile se vor emite normele metodologice de aplicare și stabilirea măsurilor pentru acordarea finanțării din Fond astfel încât unitățile de învățământ să poată depune proiecte”, a mai spus premierul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.