Viorica Dăncilă: PSD va schimba programul de guvernare, după ce a pierdut alegerile europarlamentare

Viorica Dăncilă a anunțat, pe Facebook, că discuțiile în Comitetul Executiv al partidului de vineri au fost constructive, precizând că e necesară modificarea programului de guvernare, după ce formațiunea a pierdut europarlamentarele și în perspectiva prezidențialelor.

„Am avut o dezbatere constructivă astăzi în ședința CEx și mulțumesc colegilor pentru implicare. Mi-aș dori ca toată lumea să înțeleagă că deciziile în Partidul Social Democrat se vor lua întotdeauna cu votul majorității, în forurile statutare, prin consultări și dialog. Avem oameni de valoare în PSD, facem o echipă bună și trebuie să ne ducem guvernarea la capăt și să ne pregătim pentru alegerile viitoare”, a scris Viorica Dăncilă, vineri, pe Facebook.

„Avem datoria de a veni în fața românilor cu o analiză a rezultatului la europarlamentare care să fie transpusă în mod corect în modificări ale programului de guvernare și, în perspectiva alegerilor prezidențiale, cu un program politic coerent și o conducere legitimă care să coordoneze și să își asume aceste alegeri”, a completat președintele interimar al PSD.

Comitetul Executiv a decis, vineri, organizarea Congresului extraordinar al PSD pe 29 iunie. La reuniune va fi aleasă conducerea partidului și va fi schimbat statutul, în sensul revenirii la prevederile care vizează că delegații aleg șefia formațiunii.

De asemenea, în ședința CEx de vineri, Paul Stănescu a demisionat din funcția de președinte executiv interimar al PSD.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS